17 & 18 januari 2024

15 & 16 januari 2025

Tricolor Plant

Tricolor Plant kweekt al weer meer dan 14 jaar op 18 hectare vollegrond een assortiment van heesters, coniferen en (vorm)bomen op ruime afstand. Verregaande mechanisatie in de teelt en het meermaals snoeien van de planten resulteert in zware uniforme partijen in de maat van 150 cm tot 300 cm, die zowel als haagplant als solitair gebruikt kunnen worden.

Uniforme partijen
We kunnen (grote) partijen van mooie uniforme kwaliteit snel leveren. Uniformiteit loopt als rode draad door ons gehele teeltproces. Van het aankopen van plantgoed tot het maken van de (draad)kluiten.

Machinaal proces
Om dit te kunnen waarmaken, hebben we ervoor gekozen om ons proces sterk te mechaniseren. Plantgaten worden machinaal geboord met GPS-ondersteuning. De plantafstand bedraagt 1 meter bij 1,60 meter. De planten hebben dus zeker ruimte voldoende om te kunnen volgroeien van onder tot boven. Onkruidbestrijding wordt machinaal uitgevoerd. Snoeibeurten worden driemaal per jaar machinaal met GPS-ondersteuning uitgevoerd. De planten worden wat cilindervormig gesnoeid. Onder krijgen ze een diameter van 70 cm, boven ongeveer 40/50 cm. Voor levering worden de planten machinaal met GPS-ondersteuning rondgestoken en ondersneden. Het maken van de (draad)kluiten wordt machinaal uitgevoerd.

Galerij

Scroll zijwaarts

Maak een afspraak
U bent natuurlijk altijd van harte welkom om de kwekerij van Tricolorplant v.o.f.  te komen bekijken en de resultaten van onze teeltwijze zelf te beoordelen. Maakt u van tevoren een afspraak? Dan zetten wij de koffie klaar.

Contactgegevens

Heesakker 10
5076 PR Haaren
T: +31 (0)411-621542
E: info@tricolorplant.nl

Actuele voorraadlijst

Benieuwd naar de voorraadlijst van Tricolor Plant? Deze kunt u hier bekijken en/of downloaden.